Sutra zvanično počinjem kampanju za predsedničke izbore 

Sutra zvanično počinjem kampanju za predsedničke izbore sa Kosova, na koje većina predsedničkih kandidata ne sme ni da dođe

 

SAOPŠTENJE!

 

Sutra, 18. januara 2017. godine, započinjem kampanju za predsedničke izbore.

Moja kampanja krenuće iz Prištine, sa Kosova, u nadi i želji da će u skorijoj budućnosti biti uspostavljen apsolutni mir na Balkanu.

Smatram da je potrebno da svi da živimo zajedno, kao što smo nekada u bivšoj SFRJ živeli, da zaboravimo na podele po verskoj, nacionalnoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti ili opredeljenju. Građani celog regiona nemaju više mogućnosti, niti želje da se sa njima igraju ljudi, koji su u prethodnom periodu izazivali haos na Balkanu, pa to i sad pokušavaju raznim podmetačinama, mahinacijama i spinovanjem, koristeći u te svrhe pre svega nacionalni ponos kao i pripadnost, bilo da se radi o Srbima, Albancima, Hrvatima, Crnogorcima, Bosancima ili Slovencima.

Moraju prestati sve provokacije, na kojima profitiraju samo kriminalne grupe i političari, koji se na talasu paljenja nacionalne netrpeljivosti, zadržavaju na vlasti i bogate.

Svojom kampanjm želim da pokažem da smo pre svega ljudi, koji zaslužuju da  žive mnogo bolje, da se ne stidimo pred svojom decom zato što ne možemo da im damo novac za užinu ili kupimo  patike, da penzioneri mogu da priušte i kupe unucima ponešto, a ne da ih izdržavaju od svojih skromnih penzija, jer njihova deca ili unuci ne mogu da se zaposle, pa moraju da potraže koru hleba u  inostranstvu.

Takođe svojom predsedničkom kampanjom želim da pokažem, da jedino teritorija bivše Jugoslavije može ekonomski da funkcioniše zadovoljavajuće, zato što je to tržište od preko 22 miliona stanovnika, a svaki ekonomista će vam reći da tržište manje od 10 ili 11 miliona stanovnika jednostavno nije rentabilno i održivo.

Želim  da dokažem da je bolje da umesto svega što se dešavalo, vodimo ljubav, razumemo se i dogovaramo, da imamo osećaj ljudske pripadnosti i međusobnog razumevanja, iznad svega. Nacionalnu svest treba razvijati kod dece, ali ne kroz mržnju prema drugim nacijama, nego u međusobnom drugarstvu i toleranciji, uz pomoć slabijima, mlađima ili drugačijima od nas.

Posle moje sutrašnje najave kampanje, ništa više neće biti isto. Smatram da u Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji žive dobri ljudi, mnogih nacionalnosti, kao i da treba zaboraviti na razlike, već ukazati našoj deci, da ćemo sigurno bolje živeti svi zajedno ako se međusobno poštujemo, nego ako smo u stalnim konfliktima i nepotrebnim čarkama.

Razmisljajte o ovome do sutra, a i nadalje.

Srbija treba da bude pokretač jedne nove vere u ljude, i u ljubav za ceo region.

Osamostalite se u svojim stavovima, aktivnostima, poslu, razmišljanju, ali se ne delite! Ne postoje dobri i loši, već samo pametni i glupi. Došlo je vreme kad moramo da budemo svi pametni, a oni koji su nam se predstavljali kao pametni, a nas pravili, i još uvek pokušavaju da nas prave glupima, treba zauvek smestiti na smetlište istorije!

Vaš, Saša Mirković